For a better experience, click the Compatibility Mode icon above to turn off Compatibility Mode, which is only for viewing older websites.

The Drexel Recreation Center at the Daskalakis Athletic Center

Drexel Recreation Center Logo
Recreation Center
Recreation Center

The new Recreation Center at Drexel University is committed to providing a lasting and meaningful impact on the health and well-being of its members. Cognizant of the importance of wellness and an active lifestyle, this state-of-the-art health and recreational facility promotes and encourages personal fitness and lifelong health. Designed by renowned architectural firm of Sasaki Associates, Inc. of Boston, Massachusetts, the architects conducted student and staff surveys, and held programmatic meetings with the recreation department to determine current and future expectations of the students.

This $42 million, highly visible, multi-story, 84,000 square foot addition totaling for a combined 240,000 square foot recreational complex, incorporates sustainable design and features a transparent façade that offers state-of-the-art exercise equipment as well as fitness classes such as, yoga/pilates, aerobics, and fitness boxing.

Located along Market Street between 33rd and 34th Streets in the heart of Drexel's University City Main Campus, the Recreation Center creates a dynamic and active streetscape with views into the fitness areas, inviting entry into and through the facility to the Daskalakis Athletic Center, Landmark Americana, outdoor bar and dining area, and recreation areas north of the facility.

Features

  • 18,000 square feet of exercise equipment space
  • 13,000 square foot Maplewood gymnasium
  • Three-lane, elevated indoor Mondo Track
  • Two aerobic and dance studios
  • Climbing Wall
  • Six-lane, 25-yard swimming pool
  • Two international squash courts
  • Virtual Golf Simulator
  • Landmark Americana Tap & Grill

Sustainable Design Features

An integral glass and metal panel façade together with light scopes on the roof provide enough light to eliminate the use of electric lights during the day in 87% of interior occupied space. A rainwater reuse system manages storm water and reduces the amount of potable water used for flushing toilets.

To view a video tour, floor plans and renderings, and membership information, please visit the Recreation Center web site.